The McInnes House

The Brief: The existing house had been extended several times from the Georgian period to early 20th Century. The connections between these additions created problematic circulation and we were asked to resolve these issues in addition to creating more open living spaces and further bedroom accommodation in a contemporary manner.

The Design: A more direct route was created from the existing front entrance through the main living space to a new kitchen/dining/family room at the back. The living room threshold  marks the point where the house opens up to a modern, open plan series of spaces with a direct link to the private  garden.

The extension consists of a copper box deliberately separated from the house and the space between in-filled by an open riser staircase and a double height glazed external envelope. This glazed connection is set back from the existing house. The copper clad bedroom block is designed to both compliment and contrast with the existing house.